Downloads

Boeken, posters en meer!

Download hier onze boeken, posters en het picto-selector programma. Kom ook meer te weten over hoe je dit in de praktijk kunt gebruiken.

 Boek Uniek Kind.

Ieder kind heeft een eigen niveau, kwaliteit en tempo van ontwikkeling. In de praktijk heeft een kind met een verstandelijke beperking (net wat) meer begeleiding nodig. Dit boek neemt je mee via een eenvoudig theoretische inleiding naar meer begrip en inzicht. De schrijvers focussen op de mogelijkheden van deze speciale kinderen en geven zo een ontroerend kijkje in hun leefwereld. Het is geschreven voor iedereen die omgaat met kinderen met een verstandelijke beperking of die daar meer over wil weten.

Picto programma.

Kinderen met een verstandelijke beperking zijn meestal visueel ingesteld. Ze denken makkelijker in beelden dan in woorden. Een gesproken woord is meteen verdwenen, een plaatje blijft langer zichtbaar. Het kind heeft dan meer tijd om de boodschap te begrijpen. Daarom zijn er pictogrammen ontwikkeld. Download gratis dit handige computerprogramma met wel meer dan 15.000 pictogrammen.

Boek ondersteunende gebaren.

Kinderen met een verstandelijke beperking hebben meer tijd nodig om taal te begrijpen en te spreken. Gesproken taal kun je alleen horen, maar door middel van gebaren is taal ook te zien. Daarom zijn er ‘ondersteunende’ gebaren ontwikkeld. Dit boek bevat 150 illustraties van ondersteunende gebaren. Voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, leerkrachten en mensen die werken in de zorg, is dit een handig (gratis) hulpmiddel. Dit boek is alleen beschikbaar in het Indonesisch

Ondersteunende gebaren en pictogrammen in de klas.

Posters

Hoe herken je kinderen met een lichte of matige verstandelijke beperking?

Poster 1 “Signalen Uniek Kind”

Hoe begeleid je kinderen met een lichte of matige verstandelijke beperking?

Poster 2 “Vaardigheden begeleider Uniek Kind”

 Nederlandse poster.

Engelse poster.

Indonesische poster.